Gisterenavond was Mickeyland te gast op de Belgische première van Vaiana. Kinepolis Brugge was voor de gelegenheid omgetoverd in een tropisch decor met een zand/blauwe loper in plaats van de typische rode loper. Tal van BV’s passeerden de revue waaronder Showbiz Bart, Jelle de Beule en de jonge acteurs van de Disney Channel series Just Like Me! en Jonge Garde. Natuurlijk mochten de stemmen van de Vlaamse versie niet ontbreken! Spring-in-het-veld Laura Tesoro verzorgt de stem van “eigenzinnige” Vaiana en de immer sympathieke Sean Dhondt kan zich vereenzelvigen met -is er nog plaats voor een tattoo- Maui.

Maar Disney had nog een extra verrassing in petto: de producers Ron Clements & John Musker, makers van onder andere ‘The Little Mermaid’, ‘Aladdin’ en ‘Princess & the Frog’ tekenden present en mochten de gouden ster in ontvangst nemen.

Vaiana vertelt het verhaal van een jonge Polynesische heldin die de grenzen van de oceaan verkent en onderweg haar eigen identiteit ontdekt na haar ontmoeting met de halfgod ‘Maui’ en de domme kip (excuseer haan) Hei-Hei.

Zoals elke typische Disney film speelt muziek natuurlijk een belangrijke rol in het verhaal. Vaiana/ Laura neemt je met ‘Ooit Zal Ik Gaan’ 3 keer mee op sleeptouw. Verrassend is om Sean Dhondt in het Nederlands te horen met ‘Geen Dank Hoor’. Onze voorkeur gaat echter uit naar de Engelse soundtrack.

Vaiana speelt vanaf woensdag 30 november in de Belgische zalen.

Bekijk hier de trailer